Isolerende voordeur: binnen zonder bevriezen

Een isolerende voordeur kan een wezenlijk verschil maken in de creatie van een aangenaam binnenklimaat én de optimalisatie van uw energiefactuur. Toch is het iets waar mensen niet altijd aan denken. En als ze het doen, investeren ze eerder in randingrepen als een tochthond of deurborstel – iets waar vorige generaties genoegen mee namen, maar die allerminst efficiënt bleken.

Troeven van een isolerende voordeur

Ergens is het niet logisch: mensen investeren graag in buitenramen of -muren, omdat die al te koude of warme buitenlucht tegenhoudt, maar de voordeur wordt om één of andere reden meestal ontzien. En dat terwijl die evengoed een beschermende, isolerende functie heeft – zowel thermisch als akoestisch. Misschien is de reden het feit dat mensen een isolerende voordeur wellicht associëren met een weinig esthetische en elegante blok in de buitenmuur, terwijl het toch een eyecatcher zou moeten zijn. Maar niets is minder waar: isolerende voordeuren komen in heel mooie uitvoeringen. Bovendien vragen ze weinig onderhoud! Niets dan voordelen, met andere woorden.

En het prijskaartje?

Bijkomende troef: isolerende buitendeuren komen in verschillende uitvoeringen – hout, PVC, aluminium – en kunnen op verschillende manieren afgewerkt worden (plinten, klinken, glassoorten …). Maar goed ook, want uiteindelijk vormt de voordeur toch hét visitekaartje van uw gevel? U betaalt misschien wat meer, maar dit deurtype betaalt zich dankzij de isolerende functie meteen voor een deel terug.

 

Meer weten over isolerende voordeuren? Klop gerust aan bij Groep Cnudde voor alle mogelijke info!