Welke ramen isoleren het best? Hout, Aluminium of PVC ramen?

Maandelijks vallen ze onherroepelijk in de bus. De energiefacturen. We zijn ze liever kwijt dan rijk, maar onze verwarmde huiskamers opgeven is natuurlijk ook geen optie. We kunnen er dus niet omheen, maar er zijn wel manieren om de prijs van onze energiefactuur te drukken. Een tijdje terug kon u op onze website al lezen dat een isolerende voordeur al een verschil kan maken. Maar ook beglazing speelt een belangrijke factor in uw energieverbruik.

Ramen kunnen heel wat invloed hebben op uw energieverbruik. Een foute keuze kan ervoor zorgen dat er veel warmte verloren gaat. Er zijn 3 zaken die invloed hebben op de isolerende factor van uw ramen: het type glas, het buitenschrijnwerk en de oriëntatie van uw ramen.

Type glas

Dat u niet voor enkel glas moet kiezen wist u natuurlijk al wel. Maar wist u ook dat dubbel glas al lang niet meer de beste oplossing is? Vandaag wordt steeds vaker voor hoogrendementsglas of drievoudige beglazing gekozen voor een optimale isolatie.

Buitenschrijnwerk

Ook het buitenschrijnwerk heeft invloed op uw verbruik. Over het algemeen scoren PVC en houten ramen het best. Kiest u toch voor aluminium ramen, neem dan profielen met zoveel mogelijk kamers. Hoe meer kamers, hoe beter de isolerende werking. Indien het schrijnwerk zwaar beschadigd geraakt wordt dit best hersteld. Beschadigde profielen kunnen ervoor zorgen dat de isolerende functie afneemt.

Oriëntatie

De oriëntatie en indeling van uw woning kan voor meer zonnewarmte zorgen. Muren en tegels nemen warmte op dat naar binnen schijnt en geven het daarna geleidelijk aan weer af in de ruimte. Daarom is het aan te raden uw woning in te delen volgens de beweging van de zon. De woonkamer situeert zich best langs het zuiden zodat de zon er de hele dag zijn werk kan doen. Ruimten die niet verwarmd moeten worden zoals bijvoorbeeld de garage, situeren zich best aan de noordkant. Dit zorgt ook voor een extra buffer tussen de koude van buiten de warmte binnen.

Nog vragen?

Nog vragen omtrent ramen en deuren? Groep Cnudde heeft van ramen en deuren zijn specialiteit gemaakt en helpt u graag verder! Laat uw gegevens achter via het contactformulier en u wordt binnen de 48 uur verdergeholpen.